4 beneficis de les figues, la fruita dels filòsofs

higos

Comparteix aquesta entrada

Quins beneficis tenen les figues?

  • Riques en vitamina B6: Aquesta vitamina és important per mantenir el sistema nerviós i immunitari saludables.
  • Font de vitamina C: Un potent antioxidant molt bo per a la pell i els ossos.
  • Elevat contingut en fibra: Ajuda a millorar el trànsit intestinal i la salut digestiva.
  • Font de minerals: Contenen potassi i calci, molt beneficiosos per als músculs i els ossos.

 Com s’han de menjar les figues?

Tens dues opcions: amb pell o sense pell. Sí, ho has llegit bé! Pots pelar les figues i menjar-te el seu interior o pots rentar-les bé i menjar-te-les amb pell; això sí, tallant la tija abans. La pell de la figa pot ser de color verd pàl·lid, negre o morada, en funció de la varietat, i la seva textura és molt fina i suau.

Quina és la diferència entre la figa i la breva?

Estem segurs que alguna vegada t’has fet aquesta pregunta. Doncs bé, la breva és el primer fruit de la figuera, produït anualment a finals de primavera, i procedeix de les gemmes de la flor que no han florit i s’han quedat en estat latent durant l’hivern. D’altra banda, les figues pròpiament dites són els fruits que es produeixen a l’estiu-tardor.

Les 2 varietats de figues més conegudes

  • Figues Coll de Dama: Són una varietat més gran que la resta de figues i tenen una forma semblant a la pera, però més petites. Destaquen per la seva dolçor intensa i una polpa d’un color morat fosc.
  • Figues negres: Més petita i amb menys coll. De sabor dolç i pell fina.

 Com saber si una figa està madura?

A continuació et donem dos trucs per saber quan una figa està madura:

  • Vista: ha de tenir petites esquerdes o arrugues a la pell.
  • Tacte: en tocar la pell ha de cedir.

Ja saps com escollir les millors figues i les més dolces. Posa-ho en pràctica!

Amb tota la informació que t’hem donat només ens queda animar-te a menjar aquesta fruita de temporada plena de propietats per la teva salut. Pots menjar figues al matí, a mig matí, de postres o per berenar. Menja-te-les soles, amb un iogurt, una torrada o a sobre d’una coqueta. I si prefereixes unes postres, pren nota d’aquesta recepta que t’ensenya el Cintet: un pastís de figues.